Spring til indhold

National sirenetest

Onsdag den 3. maj testede Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet S!RENEN og de fysiske varslingssirener med lyd. Evalueringen af testen er nu iværksat. Det kan du læse mere om på Beredskabsstyrelsens hjemmeside.

Sirenetest i Danmark

Hvorfor tester man varslingskanalerne?

Den første onsdag i maj kl. 12.00 tester Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet S!RENEN og de fysiske varslingssirener. Ved den nationale test modtager du en test-advarsel på din mobil via S!RENEN. Samtidig lyder de fysiske varslingssirener over hele landet.

Du skal ikke gøre noget i forbindelse med testen. S!RENEN testes for, at så mange som muligt kender til systemet og er trygge ved det og for at sikre, at teknikken fungerer, som den skal. De fysiske varslingssirener testes for at huske folk på, hvordan de lyder, og hvad de betyder og for at sikre, at teknikken fungerer, som den skal.

Du kan se mere om de fysiske varslingssirener og testen af dem på Beredskabsstyrelsens hjemmeside.

Beredskabsstyrelsen

Sirenetest i Danmark

Hvad kommer der til at stå i test-advarslen?

Test-advarslen kommer til at indeholde følgende tekst:

TEST - S!RENEN – TEST
Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet tester lige nu S!RENEN, Danmarks nye varslingssystem. I en akut situation fortæller S!RENEN dig, hvad der sker, hvor det sker, og hvad du skal gøre.
Dette er en test. Du skal ikke foretage dig noget.
Se mere på sirenen_dk

Right now the Danish Emergency Management Agency and the Danish National Police are testing S!RENEN, Denmark's new warning system. In case of an emergency, S!RENEN tells you what is going on, where it is, and what you should do.
Today is a test. You don't need to take any action.
See more at sirenen_dk/en

Sirenetest i Danmark

Modtog du ikke en test-advarsel via S!RENEN?

Alle nyere mobiltelefoner med opdateret styresystem, som er på 4G eller 5G, vil modtage en testadvarsel den første onsdag i maj ved middagstid – med mindre telefonen er helt slukket eller i flytilstand. Har du ikke modtaget testadvarslen, kan det hænge sammen med typen af din mobiltelefon eller din mobils styresystem. Læs mere under ”Tjek din mobil”.

Sirenetest i Danmark

Spørgsmål og svar

Under 'Spørgsmål og svar' kan du se svar på en række spørgsmål om testen af S!RENEN og de fysiske varslingssirener.

Spørgsmål og svar

Om testen af S!RENEN

Beredskabsstyrelsen har iværksat evalueringen af den nationale test af S!RENEN. Du kan læse mere om evalueringen på Beredskabsstyrelsens hjemmeside.

Beredskabsstyrelsens hjemmeside